Flere mindreårige snuppet for butikstyveri i City Vest

BRABRAND: Det var butiksdetektiven i Føtex City Vest i Brabrand, der startede festen mandag formiddag kl. 10.29 hvor der blev tilbageholdt to unge piger på 11 og 12 år.

(Foto: Allan Andersen)

Detektiven forklarede politiet, at hun havde bemærket pigerne, fordi de virkede nervøse og kiggede sig over skulderen, mens de længe stod på det samme sted i legetøjsafdelingen. Da pigerne efter en halv time havde passeret kasselinjen uden at betale for nogen varer, spurgte vagten, om der var noget, de havde glemt.

Det mente pigerne umiddelbart ikke, men detektiven bad dem alligevel følge med. Og her viste det sig, at den ene af pigerne havde gemt en nøglering til en værdi af 25 kroner i sin jakkelomme.

Begge piger blev sigtet for tyveriet, ligesom deres forældre og de sociale myndigheder blev underrettet.

Senere samme formiddag kl. 11.40 blev to andre mindreårige taget i stjæle fra Lidl i City Vest. De to piger på 13 og 14 år blev opdaget, da personalet havde bemærket, at de havde lagt noget brød ned i deres taske og forladt butikken uden at betale. Ved nærmere eftersyn viste det sig, at pigerne havde forsøgt at stjæle en række madvarer til en værdi af 95 kroner. De erkendte begge to, og deres forældre og de sociale myndigheder fik besked.

Kl. 16.10 blev Føtex i City Vest udsat for endnu et butikstyveri. Her var det i stedet en 18-årig kvinde, der havde forsøgt at forlade butikken uden at betale for en plade Marabou-chokolade. Den 18-årige erkendte tyveriet.