Kørelærer kørte bil – fra passagersædet

HORSENS: Foruden en bøde koster det nu en kørelærer fra Vejle en betinget frakendelse af førerretten med en prøvetid på 3 år, at han ikke sad på førersædet under en køretur i Horsens.

(Modelfoto)

To vidner kontaktede den 5. februar 2017 politiet, fordi de kørte bagved en skolevogn, hvor ingen sad på førersædet. Kørelæreren styrede bilen med pedalerne på passagersædet og en hånd på rattet ved førersædet. Under kørslen fra Lund ved Horsens og til Horsens Banegård fulgte vidnerne bilen tæt, og dette skulle senere vise sig at være udslagsgivende i retten.

– Retten lagde ved sin afgørelse vægt på, at vidnerne var sikre på, at kørelæreren var alene i bilen. Derudover forklarede de, at de en enkelt gang måtte bremse hårdt op for at undgå påkørsel, da han slingrede kraftigt. Kørelæreren forklarede i retten, at det ikke var korrekt, men at han til gengæld sad lænet ind over armlænet på grund af dårlig ryg, oplyser Anklagerfuldmægtig Tobias Engby om sagen i en pressemeddelelse.

Domsmandsretten ved Retten i Horsens dømte fredag den 16. marts manden skyldig i ikke at have optrådt hensynsfuldt og udvist agtpågivenhed, men også at han havde tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden ved sin kørsel.

Straffen lød på en bøde på 2.500 kr. og en betinget frakendelse af førerretten med en prøvetid på 3 år. Manden skal også betale sagens omkostninger.

Han modtog efterfølgende dommen.