Politi afviser historie om ‘knivmanden’ i Gilleleje

GILLELEJE: Et opslag i gruppen ‘3250 Gilleleje’ på Facebook har vakt undren og ikke mindst gjort en hel del mennesker urolige. Opslaget drejede sig om en mand med en kniv, som havde forfulgt en kvinde på Bonderupgårds Allé – men sagen er helt ukendt for Nordsjællands Politi.

(Modelfoto: Pixabay)

Opslaget med historien om en bevæbnet mand i aftenmørket har vakt stor uro blandt mange mennesker i området, og medført bla. at enkelte er blevet nervøse for at gå ud efter mørkefald.

Som det kan læses i det originale opslag herunder, så var det ifølge kvinden en særdeles ubehagelig oplevelse og beskrivelsen af episoden fik da også en række reaktioner, ligesom flere personer rejste tvivl om episoden reelt havde fundet sted – her fastholdt kvinden igen og igen at politiet var involveret i sagen.

Naturligt nok vækker sådan en omtale en del uro, bla. er Netavisen Gribskov blevet kontaktet af flere som følte sig urolige over at ‘sådan en mand kan gå rundt’ mens andre stillede sig tvivlende overfor den beskrevne episode.

Efter godt otte dage fra det første opslag kom kvinden så med nyt i sagen, idet politiet nu havde pågrebet manden, taget hans våben, givet ham en bøde og en reprimande for sin opførsel.

Det hjalp dog ikke på trygheden i området, hvor der var nervøsitet for at denne mand blot skulle få sig nogle nye våben og igen begynde at husere i mørket, hensynet til offentligheden og den almene tryghed fik derfor Kriminalmagasinet Politirapporten til at kontrollere omtalen af den ukendte ‘knivmand’.

Politi: Vi har intet om sagen
Problemet med sagen er at den ikke kan findes i politiets registre, det fastslår politikommissær Morten Riisager- Pedersen fra Nordsjællands Politi’s afdeling for personfarlig kriminalitet overfor Kriminalmagasinet Politirapporten.

– Det er jo en dramatisk sag, men ved en gennemgang af vores sager i området Gilleleje og sågar hele Gribskov, så dukker der ikke noget op. Derfor kan politiet ikke bekræfte historien, da vi ikke er bekendt med den efter hvad jeg kan se, oplyser politikommissær Morten Riisager-Pedersen fra Nordsjællands Politi overfor Kriminalmagasinet Politirapporten.

Der er blevet søgt nøje, og stik mod sædvane er der intet at finde om den omtalte sag i registrene, hvilket er ret så usædvanligt.

Kriminalmagasinet Politirapporten har bedt kvinden – som vi her har anonymiseret – om en kommentar til sagen, samt kontakt til de betjente som hun har været i kontakt med. Vi bringer kvindens svar når vi har modtaget det.