Politihund snusede sig frem til fælgetyve 

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ÅBYHØJ: Det var en opmærksom borger, der i i første omgang gjorde politiet opmærksom på, at der var noget på færde i Åbyhøj natten til tirsdag kl. 03.59.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Borgeren havde bemærket, at nogle mænd var steget af ud af en bil på Egsagervej i Åbyhøj og gik rundt i området på en måde, der virkede mistænkeligt. Østjyllands Politi sendte derfor en hundepatrulje til stedet, som kunne konstatere, at den mistænkelige bil var efterladt med nøglerne i tændingslåsen.

Hunden blev sendt ud og fik et frisk spor, som den fulgte. Sporet førte til Ved Lunden og langs hækken til Elkjærvej, videre over Elkjærvej og ind på en privat grund. Sporet førte videre gennem en hæk og ud på Klamsagervej, hvor hunden løb mod nord og gav hals ved to mænd, der blev anholdt.

På vejen tilbage via politihundens rute kunne betjentene se, at flere biler undervejs havde fået skruet hjul og hjulbolte af. Blandt andet blev der fundet en bil på en parkeringsplads, hvor alle hjul var blevet afmonteret.

De to mænd på hhv. 21 og 17 år blev sigtet for forsøg på tyveri af i alt fire fælge til en værdi af 4.000 kroner.