Ung kvinde sigtet: Kørte bil uden kørekort

GRÆSTED: En 24-årig kvinde fra Græsted kan se frem til en alvorlig bøde, efter en politipatrulje stoppede en bil hvor hun sad bag rattet – uden at have det lovpligtige kørekort.

(Modelfoto: AK)

Lørdag eftermiddag blev en personbil rutinemæssigt stoppet på Hillerødmotorvejen ved Hillerød, standsningen skete kl. 16.45, oplyser Nordsjællands Politi og medførte en sigtelse for kørsel uden førerret til bilens fører.

Bilens fører var en 24-årig kvinde som ikke havde noget kørekort, hvorfor hun blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens §56 ved at køre bil uden kørekort.

Fakta: Kørsel uden førerret kan koste bil og fængsel
Det følger af færdselslovens § 56, stk. 1, at motorkøretøj og stor knallert kun må føres af en person, der har erhvervet kørekort, og at føreren under kørslen skal have kørekortet hos sig og på forlangende vise det til politiet.

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf.