Vaks nabo: To litauiske indbrudstyve anholdt

VEDDELEV: Tidligt torsdag morgen slog en årvågen nabo alarm, da denne kunne se personer luske rundt i naboens hus – mens denne er på ferie. Kort efter klikkede håndjernene på to østeuropæiske indbrudstyve.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Torsdag morgen kl. 06.02 fik politiet et alarmopkald fra Bandholmvej, hvor et vidne bemærkede personer inde i et hus hvor vidnet vidste, at familien var på ferie.

Politiet ankom kort efter til adressen, og overraskede en person inde i huset som blev anholdt kl. 06.16, mens en anden gerningsmand forsøgte at stikke af fra stedet. Han blev også anholdt af politiet da lovens lange arm løb hurtigere.

De anholdte er henholdsvis 39 og 42 år gamle, begge fra Litauen.

Politiet fandt tæt på gerningsstedet en udlejningsbil, som den ene af de anholdte havde papirer på, og bilen bliver nu undersøgt nærmere.

De vil begge blive afhørt af politiet, og anklagemyndigheden vil vurdere, om de skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i løbet af torsdagen.

– Stor ros til anmelderen for sine gode iagttagelser og hurtige kontakt til politiet. Det er et rigtig godt eksempel på god nabohjælp, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig, Midt- og Vestsjællands Politi i dagens døgnrapport.