16-årig vandvidsbilist i biljagt med 220 km/t

KORSØR: En 16-årig bulgarsk dreng udløste en hidsig biljagt henover Storebæltsbroen, Fyn og den østlige del af Jylland, natten til torsdag.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Uvidt hvorfor luskede en16-årig bulgarsk dreng sine forældres BMW udenom betalingsanlægget på Storebæltsbroen, den alt for unge bilist havde dog ikke hugget bilen idet hans forældre samt to mindre søskende var med i bilen.

Der blev hurtigt sendt en patrulje afsted for at få fat i bilen, som i første omgang blot havde snydt sig uden betalingsanlægget, og da en patrulje på Vestfyn fik kontakt til den efterlyste BMW var forventningen at bilen ville stoppe.

Der skete dog det stik modsatte, den 16-årige trykkede speederen i bund på bilen og med en hastighed på omkring 220 km/t gik den vilde jagt afsted mod Kolding hvor biljagten endelig blev bragt til en ende af flere patruljevogne.

Hvorfor den 16-årige overhovedet sad bag rattet er ikke blevet oplyst, men en konsekvens af den stærkt ulovlige kørsel, flugt fra politiet og en stribe andre forseeler er en øjeblikkelig udvisning af Danmark til den 16-årige vanvidsbilist. Forældrene og de to mindre søskende i bilen blev ikke udvist, men fulgte med den 16-årige ud af landet.

Den 16-årige dreng har fået en bøde på 4500 kroner, ligesom hans far har fået en bøde på 2500 for at overlade rattet i BMW’en til drengen – og torsdag eftermiddag er hele familien fulgt til grænsen af dansk politi.