Automatisk Trafik Kontrol holder øje med sommertrafikken

ROSKILDE: ATK vil igen i denne sommer være en stor del af den indsats, der foregår omkring Roskilde Havn på torsdage, hvor der traditionelt er rigtig mange biler og motorcykler på havnen.

(Foto: Midt- og Vestsjællands Politi)

ATK vil aktivt medvirke til, at der lægges en dæmper på hastigheden omkring Sankt Clara Vej og også i særdeleshed på de større til- og afgangsveje fra Roskilde, idet det er erfaringen, at der kommer mange besøgende udefra, forklarer Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Torsdag d. 12. april 2018 var første dag, hvor Midt- og Vestsjællands Politi var på havnen i denne sæson, der blev målt på Sankt Clara Vej mod nord både i løbet af formiddagen og først på aftenen.

I tidsrummet mellem kl. 0930 og 13:00 blitzede udstyret 14 køretøjer på Sankt Clara Vej – der passerede knapt 1300 køretøjer. Senere på dagen kom ATK-vognen i aktion på samme sted og blitzede her i tidsrummet fra kl. 14:11 og til kl. 18:09 10 køretøjer. Her passerede der 1344 køretøjer.

Samtidig havde Midt- og Vestsjællands Politi placeret en ATK vogn på en af de mest trafikerede tilkørselsveje til Havnetræffet, nemlig Frederiksborgvej hvor højeste tilladte hastighed er 80 km/t – her blev tallet noget mere nedslående.

Her passerede næsten 3.500 køretøjer, og der blev blitzet ikke færre end 111 køretøjer i tidsrummet mellem kl. 14:09 og 19:50

Af disse var hele 19 stk. med en overskridelse på mere end 30 % hvilket indebærer, at føreren af køretøjet får et klip. To bilister kørte mere end 40 % for stærkt og højeste målte hastighed på stedet var 116.

Midt- og Vestsjællands Politi lover at man følger op på målingerne i den kommende tid, så politiet anbefaler, at man overholder hastighedsbegrænsningerne, så er der mange penge at spare, og færdselssikkerheden øges.