Kvinde omkommet ved drukneulykke ved Rødvig Stevns

RØDVIG STEVNS: Midt- og Vestsjællands politi modtog mandag eftermiddag kl. 15.08 alarmopkald via 1-1-2 om en mand der netop var svømmet i land ved Lund Havn på Rødvig Stevns og havde oplyst, at der fortsat befandt sig tre personer ude i vandet.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Tidligere var de fire personer, tre mænd og en kvinde, sejlet ud i en 20-fods Bundgarnsjolle for at lave nogle undersøgelser af havmiljøet. Da jollen befandt sig 4 – 500 meter fra land kom der vand ind i jollen, hvorved denne kæntrede og sank og de fire personer måtte alle hoppe i vandet.

Der blev straks afsendt ambulancer, brandvæsen med redningsbåd, dykkere, helikopter og politi til stedet. Her blev de sidste tre personer, to mænd og en kvinde, reddet op af vandet og indbragt til sygehuse.

De tre mænd er uden for livsfare, mens kvinden blev reddet op ad vandet i kritisk tilstand og ulykkeligvis blev hun efterfølgende erklæret for død.

De pårørende er underrettet om det tragiske dødsfald, den omkomne kvinde er en 35-årig kvinde fra København, mens de tre mænd er tyske statsborgere på henholdsvis 37, 38 og 42 år.

– Jollen er bjærget og der skal nu pågå nærmere afhøringer og undersøgelse af jollen for at klarlægge hændelsen og hermed årsagen til ulykken, vi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen, siger Henrik Møller Nielsen, vagtchef for Midt- og Vestsjællands politi i en pressemeddelelse.