Mulig falsk anmeldelse bag alarm om bevæbnet elev på skole

HELSINGØR: Tirsdag formiddag løb der rygter om skyderi og sårede på VUC på Gurrevej, men det rygte kunne Nordsjællands Politi heldigvis hurtigt mane til jorden. En stor politistyrke, ambulancer, reaktionspatruljer, AKS og TEMS-enheden fra København var hurtigt på stedet efter alarm om en bevæbnet person på skolen.

(Foto: Allan Andersen)

Sidst på morgen modtog Nordsjællands Politi via 1-1-2 en anmeldelse om, at der på VUC i Helsingør befandt sig en navngiven bevæbnet person, skolen lukkede selv hurtigt ned idet alle elever barrikaderede sig i deres klasseværelser og afventede politiets ankomst.

Politiet har ved middagstid oplyst at der indtil videre ikke er fundet våben eller andet mistænkeligt på VUC’s område, ligesom det er helt afvist at nogen er blevet såret af skud eller at der overhovedet er afgivet skud på området, det oplyser Nordsjællands Politi.

Politiet rykkede ind med betjente som nøje gennemgik hele skolens område, og begyndte at få eleverne ud enkeltvis. Dette blev gjort da betjentene i første omgang skulle have fat i den kvindelige studerende som var blevet nævnt ved fornavn i alarmopkaldet til 1-1-2.

Tre kvinder på skolen lyder det fornavn, og det lykkedes hurtigt at få lokaliseret de to af dem som herefter var i politiets varetægt, mens den tredje ikke var i skole.

Kort tid efter lykkedes det for betjentene at få fat i den tredje kvinde med samme fornavn, de tre kvinder blev alle taget med til afhøring for at sikre at politiet fik fat i den rette person. De tre kvinder er alle blevet løsladt igen efter afhøring.

Tirsdag eftermiddag kan politiet ikke udelukke at aktionen blev udløst som følge af en falsk anmeldelse, oplyser Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi vil være til stede på VUC i Helsingør resten af dagen, da der skal foretages yderligere undersøgelser på stedet, samt samtaler med bla. personalet på stedet.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)