Ung mand overfaldet og røvet i park

ROSKILDE: Ung mand udsat for røveri i Folkeparken på en ellers fredelig fredag aften.

(Foto: Nordsjællands Politi)

Fredag eftermiddag og aften var politiet til stede af præventive årsager i Folkeparken, hvor der i løbet af eftermiddagen og først på aftenen forsamledes skønsmæssigt 4-500 unge. Der var god stemning i parken, hvor nogle gæster via medbragte, mindre højttalere afspillede musik.

Stop for store højtallere
Kl. ca. 20.15 bemærkede politiet nogle park-gæster, som havde medbragt større højttalere. Gæsterne blev informeret om regler for ophold i parken og forbudt at spille yderligere musik via højttalerne. Kl. ca. 20.30 var der af ukendte årsager opstået lidt tumult, således at en enkelt person blev kørt på skadestuen til kontrol, men blev kort efter udskrevet uden behandlingskrævende skader.

Gæsterne var efterhånden begyndt af forlade området, således at der på dette tidspunkt kun var ca. 150 personer tilbage i parken. Ved en opfølgende kontrol kort før midnat så politiet ingen i parken.

19-årig udsat for røveri
Politiet modtog dog kl. 20.19, fredag aften, en anmeldelse fra en 19-årig mand fra Skibby, som kl. ca. 17.40 havde været i diskussion med med nogle andre unge. Især en af disse havde været voldelig og slået den 19-årige både i ansigtet og på kroppen med knyttede næver.

Den voldelige unge havde endvidere krævet at få den 19-åriges halskæde, hvilket han til sidst fik. På grund af omstændighederne i sagen betragter politiet sagen som et røveri, der nu efterforskes nærmere i et forsøg på at få identificeret den gruppe, som den 19-årige indledningsvist diskuterede med.

Politiet vil i den kommende tid være til stede i og føre tilsyn med gæsternes ophold og adfærd i Folkeparken, således at reglerne for ophold i parken overholdes til fælles glæde for både gæsterne i parken og naboerne til det populære grønne område.