16-årig hårdt kvæstet: Klemt fast mellem bil og mur under politijagt

(Arkivfoto: Allan Andersen)

HIRTSHALS: En flygtende voldsmand slog først en mand så hårdt i ryggen med en hammer at han punkterede en lunge, og bagefter maste han en 16-årig dreng mellem sin bil og en husmur under en politijagt. Den 16-årige er alvorligt kvæstet, oplyser Nordjyllands Politi.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Nordjyllands Politi modtog lørdag aften kl. 20.02 en anmeldelse om vold, hvor en 30 årig mand fra Hjørring blev tildelt et slag med en hammer. Slaget ramte den 30 årige i ryggen med en punkteret lunge til følge.

Episoden fandt sted på en adresse i Nørregade i Hirtshals.

Gerningsmanden var ifølge flere vidner en 30 årig mand fra Hirtshals. Grunden til stridighederne er ikke kendt af politiet. Gerningsmanden forsvandt fra stedet, og der blev straks udsendt en efterlysning af gerningsmanden over politiets radio.

Kl.  01.12 lørdag nat observerede en politipatrulje fra Hjørring en bil i Hirtshals, det viste sig at føreren af bilen var identisk med den efterlyste gerningsmand til hammervolden tidligere på aftenen og den 30-årige voldsmand ønskede ikke at stoppe trods politiets signaler.

Patruljevognen eftersatte derfor bilen der kort efter forulykkede, idet den skred ud og fortsatte på to hjul ind mod et hus på Dalsagervej. I huset blev der afholdt en fest for unge mennesker, og udenfor befandt sig en dreng og en pige.

En 16-årig dreng fra Hjørring kom i klemme mellem den forulykkede bil og husmuren,  kollisionen var så kraftig, at dele af husmuren væltede. Den unge pige, der befandt sig udenfor, slap med mindre knubs, mens den 16 årige dreng er overført til Aalborg Universitets Hospital med voldsomme skader

Den 30-årige voldsmand slap selv uskadt fra ulykken, mens en 23-årig kvindelig passager i bilen fik den ene hånd læderet voldsomt.

Den 30-årige fører af bilen er blevet anholdt og sigtet for vold, i løbet af søndagen vil Nordjyllands Politi tage stilling til eventuelle yderligere sigtelser i forbindelse med færdselsuheldet, herunder påkørslen af den 16-årige dreng.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er blevet orienteret om hændelsen i Hirtshals, idet uheldet skete i forbindelse med en eftersættelse.

Da det på nuværende tidspunkt er uklart, om Den Uafhængige Politiklagemyndighed straks vil gå ind i sagen, har Nordjyllands Politi p.t. ikke yderligere kommentarer .