18-årig sendt i fængsel: Ny vold efter 10 dage på fri fod

RANDERS: 18-årig mand anholdt i april, og nu i maj idømt fængsel for uprovokeret vold i Randers midtby.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

En 18-årig mand fra Randers blev torsdag ved Retten i Randers dømt for uprovokeret at have begået vold mod en 21-årig mand uden for et diskotek i byen. Dommen falder mindre end en måned efter, han blev anholdt.

En gående patrulje opdagede natten til fredag d. 27. april kl. 3.59, at to personer var oppe at slås foran et diskotek på Middelgade i Randers C. Betjentene så, hvordan den 18-årige tildelte en mand, der lå ned, to knytnæveslag, hvorfor han blev anholdt og sigtet for vold.

Den 18-årige er i forvejen i 2018 blevet dømt to gange for lignende kriminalitet, og episoden i Middelgade skete kun 10 dage efter, han sidst blev dømt for vold. Han blev fremstillet i grundlovsforhør senere samme fredag, hvor han blev varetægtsfængslet.

I går eftermiddag faldt der så dom i sagen. Den 18-årige blev idømt tre måneders ubetinget fængsel og blev varetægtsfængslet med det samme med henblik på afsoning.

– Sager om vold og personfarlig kriminalitet i det hele taget står højt på vores dagsorden, og vi gør alt, hvad vi kan, for at behandle sagerne hurtigt. Så jeg er meget tilfreds med, at vi på mindre end en måned er lykkedes med at få sat punktum i den konkrete sag, og at retten valgte at følge Anklagemyndighedens påstand om ubetinget fængsel i tre måneder. Jeg er også tilfreds med, at den dømte blev kørt til afsoning med det samme, fordi der ellers ville være risiko for, at han igen ville begå ny voldskriminalitet, siger senioranklager Jakob Beyer, Østjyllands Politi.

Det er endnu uvist, om den 18-årige vil anke sin dom.