59-årig sendt bag tremmer for narkohandel

Der var kort proces for en 59-årig mand, der torsdag formiddag blev anholdt, sigtet for at ville sælge et halvt kilo heroin, som han opbevarede på en adresse i Højbjerg.

Fredag blev han i Retten i Aarhus idømt tre års fængsel i en straksdom. Det vil sige, at han stort set skal direkte i fængsel og afsone sin dom efter grundlovsforhøret.

Østjyllands Politi kom på sporet af manden den 1. maj, da de fik et tip om, at der var narko på en bestemt adresse i Højbjerg. Da politiets specialpatrulje kom til lejligheden fandt de ca. 500 gram heroin i et tilhørende kælderrum samt en mindre mængde kokain.

En 24-årig mand, der befandt sig på adressen, blev anholdt, sigtet for narkosalg, og blev senere varetægtsfængslet i fire uger.

Ud over heroin fandt politiet også nogle personlige dokumenter i hjemmet, som torsdag formiddag ledte politiet til den 59-årige mand. Efter en ransagning på mandens adresse fandt betjentene en nøgle, der passede til låsen på kælderrummet i Højbjerg, hvor det halve kilo heroin lå.

Derudover fandt politiet omkring 200.000 kroner i kontanter. De 180.000 kroner blev inddraget til betaling af noget af den gæld, som den 59-årige har til det offentlige.

Den 59-årige blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør i dag i Retten i Aarhus. Her erkendte han besiddelse af narko med henblik på videresalg og valgte at tage imod en straksdom i stedet for en foreløbig varetægtsfængsling og en evt. senere dom.