Bil brød i brand på Louisiana’s P-plads

HUMLEBÆK: Der var drama for alle pengene, da en ældre Volvo S40 pludselig brød i brand på den tætpakkede P-plads udfor kunstmuseet Louisiana på Gl. Strandvej. Branden truede de omkringholdende biler, og to andre biler fik skader ved branden.Der blev slået alarm til 1-1-2 om ild i bil kl. 12.05, lørdag, og allerede inden brandkøretøjerne nåede frem til stedet kunne der ses en sort røgfane stige op fra P-pladsen.

Branden var startet på ukendt vis, da en ældre kvinde fra Østerbro i København startede sin bil på P-pladsen og bakkede ud af sin P-bås – pludselig stod der røg og flammer ud af motorrummet og den ældre kvinde kom hurtigt ud af bilen.

Mens der blev slået alarm til både 1-1-2 og sikkerhedsvagterne på Louisiana forsøgte et mandligt vidne at slukke ilden med en brandslukker, men indsatsen var desværre forgæves og ilden spredte sig hurtigt fra motorrummet og ind i kabinen på den 19 år gamle Volvo.

Indsatsen havde dog, ifølge Indsatsleder Klaus Aaby, Helsingør Kommunes Beredskab, haft den virkning at det havde forsinket ildens udvikling og derved mindsket skaderne på bilerne rundt om det brændende køretøj.

Brandfolkene angreb den brændende bil med en højtrykker og fik hurtigt ilden under kontrol, der blev dog brugt en del tid på at efterslukke og nedkøle den ødelagte bil som brandfolkene bla. måtte benytte frigørelsesmateriellet for at presse motorhjelmen op, så ilden i motorrummet blev sikkert nedslukket.

Museet så gerne bilen fjernet hurtigst muligt af rent praktiske årsager, hvornår bilen så rent faktisk blev fjernet er ikke kendt, men brandvæsnet kunne intet gøre for at flytte bilen på den proppede parkeringsplads.

To personbiler som havde holdt side om side med den brændte bil, fik begge skader grundet strålevarmen fra flammerne. Baglygtern og et stykke af kofangeren smeltede på den ene bil, mens den anden slap med en smeltet hjulkapsel og en kofanger med et alternativt udseende.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)