Bilister knaldet på stribe ved natligt vejarbejde

KARLSLUNDE: I forbindelse med vejarbejde i nat (mellem torsdag og fredag) på motorvejen ved Karlslunde Centervej-broen var der afspærring ved hjælp af skiltevogne og nedsat hastighed på de to vognbaner længst til højre ud af de i alt fire vognbaner på motorvejen i det sydgående spor – det var der 20,9% af de passerende bilister der så stort på.

(Trafikfoto: Allan Andersen)

Samtidig var den højst tilladte hastighed nedsat gradvist fra de normale 110 km/t til højst tilladt 50 km/t forbi selve vejarbejdsområdet, medens arbejdet blev udført.

Midt- og Vestsjællands Politi foretog i tidsrummet kl. 00.20 – 03.11 via Automatisk Trafik Kontrol (ATK) måling af hastigheden hos de 857 bilister, der passerede vejarbejdet i måleperioden.

Af disse kørte 179 (20,9 % af de passerede bilister) hurtigere end tilladt, således at de blev blitzet. 15 bilister blev målt til at køre med mere end 100 km/t forbi vejarbejdet og kan nu forvente både en bøde på ikke under 10.000 kr. og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Den hurtigste bilist blev målt til at køre 134 km/t forbi vejarbejdet.

Målingen ved vejarbejdet blev gennemført for at få bilisterne til at respektere skiltning mv. ved et vejarbejde, hvor vejarbejdere, der udfører deres arbejde bag afspærringen, er i en større risiko for en ulykke, hvis bilisterne passerer forbi med for høj hastighed.