Et år og tre måneders fængsel for omfattende handel med hash

AARHUS: En 28-årig mand fra Viby blev fredag af Retten i Aarhus idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel for omfattende handel med hash.

(Modelfoto)

Sagen mod den 28-årige er en del af et større kompleks, som efterforskes af Særlig Efterforskning Vest (SEV), og hvor flere end 30 personer er sigtet. Heraf har to personer, foruden den 28-årige, allerede fået dom.

Den 28-årige blev anholdt den 11. april i forbindelse med en større anholdelses- og ransagningsaktion i Vestdanmark. Her blev i alt 11 personer anholdt for mistanke om omfattende handel med hash. Måneden før, d. 7. marts, blev hele 18 personer anholdt i samme sag. Senere er der kommet flere sigtede til, efterhånden som efterforskningen er skredet frem.

Konkret var den 28-årige tiltalt for at have modtaget to flyttekasser med i alt 40 kg. hash med henblik på, at det skulle sælges videre til et større antal personer. Overdragelsen fandt sted d. 5. oktober sidste år kl. 15.15 på en parkeringsplads ved Flintebakken i Horsens. Derudover var han tiltalt for at have været i besiddelse af ulovlige dopingmidler og en totenschlæger.

Den 28-årige erkendte sig skyldig. Udover den idømte fængselsstraf blev der konfiskeret 100.000 kroner, som den 28-årige formodes at have tjent på sin kriminalitet. De overgår nu til statskassen.

Advokaturchef for SEV Torben Thygesen er tilfreds med dommen:

– Dommen i dag er et resultat af et flot stykke efterforskningsarbejde, som gør, at der kan afsiges dom kun godt en måned efter anholdelsen. Retten lagde vægt på, at der var tale om en stor mængde hash, som den tiltalte havde modtaget og håndteret. Det er jeg meget tilfreds med, siger han.

Den 28-årige modtog dommen og blev varetægtsfængslet med henblik på direkte afsoning.