Politi: Brems ikke for ænderne for enhver pris

Nordsjællands Politi modtager i disse dage adskillige anmeldelser om farlige situationer i trafikken, hvor gåse-forældre og deres gæslinger krydser stærkt trafikerede veje – og derfor kommer ordensmagten nu med en kontroversiel udmelding.

(Modelfoto)

Gæssene har af gode grunde ikke styr på røde og grønne trafiklys samt fodgængerovergange, og det skaber nogle uhensigtsmæssige situationer i trafikken med pludselige opbremsninger og sågar mennesker, der løber rundt med biler susende om ørerne med 110 km/t i forsøget på at genne gæssene på rette spor.

Selvom de hjælpende menneskers hensigt formentlig er meget dyrevenlig, så skal du altså passe på, hvis du som bilist ser gæs eller andre dyr, der forsøger at krydse vejen.

Farligt at bremse for ænderne
Katastrofeopbremsninger og undvigemanøvrer på motorvejen i myldretiden på grund af en fugl på vejbanen er sjældent en god idé, og nogle gange er man desværre nødt til at tænke på sig selv og sine medtrafikanter, før man klodser bremserne….

– Det betyder naturligvis ikke, at du nærmest skal bruge bilens kølerfigur som sigtekorn og bevidst køre en fugl over, hvis den har forvildet sig ud på vejbanen, men du skal være meget opmærksom på trafikken omkring dig, inden du undviger eller katastrofeopbremser. Nogle gange er den mest sikre løsning for dig og dine medtrafikanter desværre at fortsætte med at køre ligeud med 110 km/t, selvom for eksempel en fugl står i vejen, skriver Nordsjællands Politi.

Hvis du ser nogle gæs eller andre dyr løbe uskadte rundt på en stærkt trafikeret vej, er du velkommen til at kontakte politiet på 114, så tager man derfra kontakt til Vejdirektoratet.

Er dyrene kommet til skade, skal du derimod ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812.

– Men du skal altså ikke hive bilen ind i nødsporet på motorvejen i myldretiden for at hjælpe dyrene, selvom dine intentioner er gode. Vi ved godt, at ovenstående kan lyde kynisk, men vi er nødt til at tænke på jeres sikkerhed, lyder det fra Nordsjællands Politi