Ups: Veterantog satte ild til bevoksning

(Foto: Allan Andersen)

GRÆSTED: Samtlige køretøjer fra begge brandstationer i Gribskov måtte sidst på formiddagen rykke ud til en stribe af naturbrande langs skinnerne i Græsted, synderen var veterantoget som ved et uheld havde spredt gløder under kørslen.

Balladen startede med en anmeldelse om ildløs i skråningen ved overskæringen på Esbønderupvej, her brændte det i græsset på baneskråningen lød det i alarmopkaldet som indløb kl. 11.40 og på vej mod stedet kunne brandfolkene i køretøjerne fra Gilleleje se mindst tre røgfaner, og derfor blev der straks slået alarm til brandmandskabet i Helsinge som kørte til assistance.

I løbet af kort tid væltede det ind med alarmopkald om brande langs skinnerne, på Saltrup Trinbrædt var der også udbrudt brand i den tærre bevoksning men en hurtig nabo havde fået trampet det meste ud og en brandmand med en ‘branddasker’ fik klappet livet ud af de sidste gløder på stedet.

(Foto: Allan Andersen)

Fra Saltrup, og ind mod Græsted, var der flere arnesteder og den værste var omkring husnumrene 55 – 65 på Esbønderupvej hvor ilden var brudt ud for foden af de høje træer langs skinnerne. Her lykkedes det dog brandmandskabet at få has på ilden inden den nåede at gribe alt for godt fat, og der kom kun brandskader op i max 2 meters højde på enkelte steder af trælinien.

Nordsjællands Politi greb hurtigt ind og fik stoppet veterantoget, og en undersøgelse af hvordan brandene kunne være opstået blev sat i gang.

(Foto: Allan Andersen)

Ifølge vagtchefen for Nordsjællands Politi var det en glødelem i toget der var sprunget op, hvorefter gløder under kørslen faldt til jorden og antændte beplantningen langs skinnerne. Det var angiveligt en simpel split i lemmen, som enten var faldet ud eller var blevet glemt, og som skabte den megen virak.

Efter uheldet blev kørslen med veterantoget indstillet resten af dagen, og den normale togdrift hos Lokaltog er nu genoptaget.

(Foto: Allan Andersen)