Visitationszoner indført i Hvidovre og Ishøj

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har onsdag besluttet at indføre visitationszone i dele af Hvidovre og Ishøj kommuner fra i dag onsdag den 23. maj 2018 kl. 18 til onsdag den 6. juni 2018 kl. 18.

Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Visitationszonen etableres efter lov om politiets virksomhed § 6.

Baggrunden for beslutningen er bl.a. to skudepisoder indenfor 18 timer. Natten til tirsdag den 22. maj 2018 kl. ca. 00.45 blev der afgivet skud mod en beboelsesejendom i Bymuren i Avedøre i Hvidovre og senere samme dag den 22. maj 2018 kl. ca. 18.35 blev der afgivet skud mellem flere personbiler på Vejlebrovej i Ishøj.

Politiet efterforsker episoderne som to individuelle hændelser, fordi der indtil videre ikke er indikationer på en sammenhæng. I begge tilfælde er efterforskningsledelsens aktuelle vurdering, at motivet skal søges i uoverensstemmelser mellem lokale kriminelle i henholdsvis Hvidovre og Ishøj.

– Det er dybt alvorligt og helt uacceptabelt med skyderier på åben gade og mod beboelse, og det arbejder vi hårdt på at sætte en stopper for. Oprettelse af visitationszoner er et godt værktøj til at hjælpe os i indsatsen med at hindre flere skyderier og retsforfølge de kriminelle, som skyder, siger politiinspektør Mikael Wern, Københavns Vestegns Politi.

Efter hændelserne har Københavns Vestegns Politi indsat tryghedsskabende lokalbetjente og øget patruljeringen i de to områder.

Her gælder visitationszonerne
Visitationszonen i Hvidovre kommune er afgrænset af Vestvolden (Voldgaden) – Avedøre Tværvej – Byvej forbi jernbanen, videre vest ad Byvej og langs jernbanen til Vestvolden (Voldgaden) – Avedøre Tværvej.

I Ishøj er visitationszonen afgrænset af Store Vejleå – Ishøj Strandvej – kommunegrænsen Ishøj/Greve – Køge Bugt Motorvejen/Motorring 4 – Store Vejleå.

Har du oplysninger?
Glostrup Ret har onsdag varetægtsfængslet en 19-årig mand i fire uger. Københavns Vestegns Politi sigter ham for drabsforsøg i relation til skudepisoden på Vejlebrovej i Ishøj. Retten bestemte, at fængslingen skete for lukkede døre, hvorfor Københavns Vestegns Politi ikke kan kommentere efterforskningen yderligere lige nu.

Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget mistænkeligt før, under eller efter episoderne i Avedøre og Ishøj.

Vidner kan henvende sig til Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 4386 1448.