Brandvæsen og politi jaget på flugt af rasende muslimer

HELSINGE: Op mod 30 personer har trods afbrændningsforbud fået lov til at brænde bål af i Gribskov. Det er grundet fejring af den muslimske højtid Eid og tilstedeværelsen af en del kvinder og børn at politiet ikke sætter hårdt mod hårdt.

Her i skoven ved Helsinge camperer 20-30 personer med bål – trods et klart afbrændningsforbud. (Foto: Politirapporten.nu)

En række familier som fejrer Eid har fået lov til at fortsætte deres fest med åbent bål i skoven langs Gl. frederiksborgvej i Helsinge på trods af det udstedte afbrændningsforbud.

De tændte bål blev ellers anmeldt til politiet flere gange henover dagen, og kl. 15.18 blev brandvæsnet sendt til stedet for at slukke bålene – det endte dog særdeles voldsomt.

Brandfolkene som var de første på stedet blev mødt med stor vrede af de tilstedeværende personer og en række meget aggressive mandspersoner, som nægtede brandfolkene adgang til at få slukket ilden. På stedet forsøgte brandmandskabet at få gjort det klart at der var afbrændningsforbud i hele kommunen, og i særdeleshed i den tørre skov.

Betjente trak deres peberspray
Det mødte dog ingen forståelse hos de tilstedeværende, og det endte derfor med at politiet måtte tilkaldes så brandfolkene kunne komme til at slukke ilden – helt i henhold til det afbrændningsforbud som gælder for hele Gribskov Kommune.

En patrulje fra Nordsjællands Politi ankom til stedet, men det lagde dog ikke en dæmper på personerne, tværtimod blev det nødvendigt for betjentene at trække deres peberspray og true de ophidsede personer til at trække sig tilbage.

Herefter trak såvel brandvæsen som politi sig ud af skoven, hvorefter det af Nordsjællands Politi blev besluttet at undlade slukning af bålene, bla. af hensyn til de kvinder og børn som også var tilstede på pladsen.

– Det er en gruppe indvandere som fejrer Eid, og i denne specielle situation “ophæver” det afbrændningsforbuddet, siger vagtchef for Nordsjællands Politi, Dan Houtved, til Politirapporten.nu

En del af den specielle situation er bla. at der muligvis er givet tilladelse til bålene i skoven – på trods af et klart afbrændningsforbud fra brandvæsnet.

Mulig misforståelse bag bålet
Sagen er noget mudret, idet der angiveligt skal være givet en godkendelse af den lokale skovfoged til at personerne måtte tænde ild i skoven på de indrettede bålpladser – stik mod det udstedte afbrændningsforbud, som en anden vagtchef ved Nordsjællands Politi tidligere på dagen skal have ignoreret og ladet bålene fortsætte uhindret.

Det er i hvert fald påstandene som leder til at bålene nu kan fortsætte uhindret i skoven.

Den tilspidsede situation i skoven ville med sikkerhed have medført en fysisk konfrontation mellem politiet og de tilstedeværende personer, og den kamp ønskede Nordsjællands Politi – i situationen – ikke at tage.

– Det er noget rod, men vi vil ikke til at skulle argumentere med peberspray eller andet overfor 20 mennesker med børn og det hele, så det tilsagn som de har fået tidligere, det står ved magt og brandvæsnet kører så nogle tilsyn med det, siger vagtchef Dan Houtved, Nordsjællands Politi.

Der er ikke nogen som er blevet sigtet eller anholdt i forbindelse med urolighederne i skoven.