Københavns Politi: Vi fastholder presset i Pusher Street

CHRISTIANIA: Den 25 maj i år begyndte Københavns Politi en forstærket indsats mod den organiserede hashhandel på Christiania, og indsatsen giver gode resultater, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

(Arkivfoto: Local Eyes)

Gennem knapt en måned har politiet fjernet de faste boder og beslaglagt mere end 130 kg. hashprodukter og over 18.000 joints, mere end 600.000 kr. samt anholdt 111 personer, hvoraf 44 er fængslet.

-Vi gør alt for at stække den organiserede hashhandel på Christiania, og indsatsen giver gode resultater. De mange sigtelser og fængslinger påvirker pusherne og deres bagmænds muligheder for at fortsætte den ulovlige virksomhed, der skaber stor utryghed. Derfor fastholder vi presset og fortsætter kampen mod den åbenlyse organiserede hashhandel, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse

Indsats mod købere
Det er ikke kun pusherne, som mærker den intensiverede indsats. Københavns Politi har også stor fokus på køberne af hash. Den seneste måned er mere end 600 personer blevet sigtet for køb og salg af hash.

-Køb af hash er ikke alene ulovligt – det understøtter også en organiseret kriminalitet. Samtidig tror mange fejlagtigt, at det er lovligt at besidde hash til eget forbrug. Vi har derfor også fokus på køberne i området, understreger hun.

Afskærmning mod stenkast fjernet
Samtidig bemærker hun, at Christiania nu har fjernet de flag i Pusher Street som i praksis forhindrede betjentene i at se sten- og flaskekast før det var for sent:

-Vi har med tilfredshed noteret os, at Christiania har fulgt vores påbud om at fjerne det tætte ophæng som udgjorde en sikkerhedsmæssig fare for vores patruljerende betjente, og således tager afstand fra vold mod politiet.

Resultater siden 25 maj:
140 indre patruljer
27 rydninger af boder
37 aktioner mod købere og sælgere, som har ført til mere end 650 sigtelser.
22 aktioner mod pusherne
111 anholdelser, hvoraf 44 gerningsmænd er fængslet ved grundlovsforhør.
Udstedelse af 61 zoneforbud samt sigtelser for 9 overtrædelser af zoneforbud.
9 sigtelser for overtrædelse af knivloven
11 sigtelser i øvrige våbenlovssager