Tre fængslet: Tæskede voldsoffer med økse og pvc-rør

HORNBÆK: Onsdag formiddag blev to 18-årige danske mænd fra Helsinge varetægtsfængslet for grov vold mod jævnaldrende, torsdag overgik samme skæbne en 17-årig mand, ligeledes fra Gribskov, som blev varetægtsfængslet frem til d. 27. maj.

(Foto: Allan Andersen)

Onsdag blev to 18-årige mænd fra Helsinge fremstillet i et grundlovsforhør som, trods protest fra Frederiksborg Amts Avis, blev ført for lukkede døre med begrundelsen at der var en medgerningsmand på fri fod.

Torsdag morgen blev en 17-årig dreng fra Gribskov anholdt og sigtet i samme voldssag.

De tre unge mænd fra Gribskov er alle sigtet for at være gerningsmænd til et voldeligt overfald på en jævnaldrende mand, natten til lørdag, på Sauntevej i Hornbæk.

Tæsket med PVC-rør og økse
Volden skal have fundet sted i krydset Sauntevej – Strandvejen i Hornbæk, og ofret skal bla. være blevet slået i hovedet med et PVC-rør, hvilket medførte skader i ansigtet på det unge voldsoffer. De tre varetægtsfængslede unge var ifølge anklagen også udstyret med en økse, som de forsøgte at slå ofret i hovedet med. Ofret slap dog med skader på hoften fra hug med øksen.

Den ene af de to sigtede 18-årige mænd erkender sig delvist skyldig i anklagerne, mens den anden 18-årige mand nægter sig skyldig, Ved onsdagens grundlovsforhør blev de begge varetægtsfængslet i foreløbigt 14 dage.

17-årig anholdt torsdag morgen
Torsdag morgen kl. 07.45 klappede håndjernene på en 17-årig dreng fra Gribskov, og han blev torsdag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han på linie med de to sigtede 18-årige også blev varetægtsfængslet i den grove voldssag.

Ved grundlovsforhøret nægtede den 17-årige mand sig dog skyldig, han oplyste derimod at han havde handlet i selvforsvar, da han selv blev angrebet.

Den 17-årige dreng kom med en helt anden version af voldsepisoden, hvor han dog erkendte at have været tilstede – men at han selv og hans gruppe var blevet angrebet af en af de fængslede 18-årige mænd, og derfor havde han og hans gruppe været nødt til at forsvare sig.

Dommeren købte dog ikke den 17-åriges forklaring, og han blev derfor varetægtsfængslet i 13 dage således at hans varetægtsfængsling følger de to 18-årige som foreløbigt er varetægtsfængslet frem til d. 27. maj.

Tre fængslede – forskellige forklaringer
De to varetægtsfængslede 18-årige var kommet med nogle markant anderledes forklaringer end den 17-årige, og da Nordsjællands Politi fortsat står overfor en betydelig efterforskning så imødekom dommeren anklagerens ønske om at lukke dørene for offentligheden.

På begæring af den 17-åriges forsvarer, Trygve S. Nielsen, blev der også nedlagt navneforbud i sagen, det oplyser Frederiksborg Amts Avis.