Farlig hund nedlagt med flere bedøvelsespile

GLUD: En hund af racen Tibetansk Mastiff var onsdag aften stukket af fra en kennel, hvor den var blevet placeret efter den ejer var blevet anholdt. Hunden slap væk fra kennelen, og den var så aggressiv at politiets vagtchef gav betjentene ordre til at skyde hunden på stedet. Heldigvis slap alle for den ubehagelige oplevelse, efter en langvarig indsats.

Sydøstjyllands Politi udsendte onsdag en advarsel om en løs hund af racen Mastiff, hunden viste sig bla. at have en meget voldsom kæde om halsen og havde udvist en adfærd som blev betegnet som meget agrressiv – og ordren var at hunden skulle skydes på stedet.

Man var ganske enkelt nervøs for at uskyldige mennesker skulle komme til skade ved et uventet møde med den løse hund.

Det lykkedes dog kort efter midnat for en del betjente, frivillige og en dyrlæge med et bedøvelsesgevær at få fanget hunden uden den led nogen skade – der havde jagten stået på i over syv timer.

Hunden var naturligt nok stresset, men hundefolk fra Sydøstjyllands Politi forsøgte længe at lokke med godbidder og appelere til hundens naturlige lyst til at lege med bold, men forsøget på at komme til hunden på helt fredelig vis prellede totalt af på hunden.

Hunden var til sidst omringet af omkring 50 mennesker på en eng, og her lykkedes det en dyrlæge at skyde en bedøvelsespil i hunden som herefter satte i hidsig flugt fra stedet, hunden blev forfulgt over et længere stykke hvor pilen fra dyrlægen i første omgang ikke gjorde den store forskel.

Dyrlægen måtte derfor affyre flere pile, før bedøvelsen endelig gjorde sin virkning, og den 50-75 kilo tunge hund sank sammen – efter den sidste pil tog det dog knap ti minutter før hunden endelig opgav den videre flugt og faldt i søvn.

Hunden er nu i dyrlægens varetægt, og når den vågner skal man kigge nærmere på hundens adfærd – det er derfor torsdag fortsat uvist om hunden kan komme retur til den kennel den var placeret i, eller om den er i en sådan forfatning, at den skal aflives.

Hunden får nu tid til at falde til ro, hvorefter den bla. skal gennem en mentaltest som skal afgøre om hunden er skadet mentalt, og om det betyder at den skal aflives eller den kan få en fornyet chance.

Sydøstjyllands Politi oplyser torsdag morgen til Ekstra Bladet at ejeren af hunden er varetægtsfængslet, og derfor ikke kunnet tage vare på hunden som var anbragt på en kennel, hvorfra den altså havde held til at stikke af fra onsdag eftermiddag.