Fire mænd anholdt efter biltyveri og indbrud

Nordjyllands Politi skred onsdag til anholdelse af fire mænd, som man mistænker for at stå bag indbrud og tyveri.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Mændene fremstilles torsdag kl. 13.30 i grundlovsforhør i Retten i Hjørring, og politiet vil af hensyn til den videre forskning begære dørene for lukkede.

Anholdelserne af mændene – der er henholdsvis 22, 22, 23 og 28 år gamle – skete i løbet af i går i det centrale Aalborg.

Kort, intens efterforskning
Politiet kom på sporet af mændene, da en patrulje i går var ude i det vestlige Aalborg for at optage anmeldelse af et indbrud i et klubhus. Observationerne fra denne gerningsstedsundersøgelse kunne sættes i forbindelse med et indbrud i sidste uge mod en købmand i Løkken.

Senere samme dag observerede politiet netop det køretøj, som var set under nattens indbrud i vestbyen.

– Herunder bemærker kollegerne, at et andet køretøj kører sammen med dem. Køretøjerne fortsætter til Hasseris i Aalborg. Her stjæler de en gasgrill fra en carport, forklarer lederen af politiets efterforskning, politikommissær Kenneth Ginnerup.

Betjentene opdager samtidigt at det ene køretøj er brugsstjålet tidligere på dagen i Hvalpsund, og så skrider man til anholdelse af mændene.

Flygtede fra politiet
Kenneth Ginnerup forklarer, at da betjentene gør klar til anholdelse – hvilket sker sidst på eftermiddagen i det centrale Aalborg – så forsøger flere af mændene at flygte til fods. En bliver anholdt på stedet, mens en anden, der først flygter, kort efter vender tilbage til stedet. Det lykkedes dog to af mændene at forsvinde fra stedet.

– Men vores efterforskning fortsætter på fuld tryk, og det lykkedes at få de sidste to mænd anholdt nogle timer senere i en lejlighed i det vestlige Aalborg, siger Kenneth Ginnerup, der glæder sig over et godt, koordineret samarbejde mellem politiets enheder.

– Det havde ikke været muligt med så hurtige anholdelser, hvis ikke der var så solidt et samarbejde mellem vores afdeling i Brønderslev og efterforskerne i Hjørring, fastslår politikommissær Kenneth Ginnerup

Politiets efterforskning i sagen fortsætter, og politiet har på nuværende tidspunkt ingen nye oplysninger i sagen.