Ofre for gale hunde: De gik direkte til angreb

SMIDSTRUP STRAND: Torsdag formiddag ved 11-tiden dræbte en politibetjent en bidsk hund med tre skud. Forinden var en familie på fire blevet uprovokeret angrebet af de to løse hunde, og en tre-årig dreng bidt i benet.

Overfaldet som blev begået af to løse hunde, en større Mastiff-lignende hund og en mindre sort hund, skete på selve Irisvej, tæt på krydset til Pæonvej torsdag formiddag omkring kl. 10.30.

– Vi var på vej til stranden, og var kommet gårede fra Alumevangen, og benyttede den lille sti op til Irisvej som så ofte før, fortæller den 44-årige familiefar til Kriminalmagasinet Politirapporten.

Intetanende går familien ad Irisvej, da de pludselig hører nogle hunde gø meget tæt på og den 44-årige familiefar vender sig om og ser de to hunde i fuld firspring på vej mod familien. Den store hund – den som politiet skød – sprang op mod halsen eller ansigtet på moderen, som dog fik blokeret med armene og slap med en række dybe flænger og kradsemærker på ribbene. Flængerne viste sig at stamme fra hundens kløer, men i starten troede man der var tale om et bid.

Anderledes uheldigt gik det for parrets lille tre-årige søn som den mindste af de to bidske hunde udså som sit mål.

– Den gik direkte efter vores mindste søn på tre år, og nåede at bide ham i benet over knæet inden jeg nåede at reagere og sparke ud efter den mens jeg råber højt ad hundene, fortæller den fortsat rystede familiefar.

Begge hundene trækker sig lidt efter angrebet, og den 44-årige familiefar kommer ind mellem hundene og familien, en strandtaske med håndklæder bliver brugt som værn mod hundene mens familien forsigtigt trækker sig baglæns væk fra hundene.

– Jeg havde forsøgt at gå frem mod hundene, mens jeg råbte ad dem men de reagerede overhovedet ikke på det, der var bare helt tomt hos dem og de opførte sig slet ikke som en normal hund ville, siger den 44-årige mand.

Familien bliver reddet ind bag et lille hegn af en beboer på vejen, og herfra kan familien igen høre hundene komme gøende løbende opad vejen, men de stopper og vender om inden de igen kommer frem til familien, som på dette tidspunkt har slået alarm til Nordsjællands Politi om hunde-overfaldet.

Den store hund med navnet Marley endte sit liv på den smalle sti efter at have angrebet politiet, hunden blev skudt på ca. 1½-2 meters afstand af en politibetjent. Nedskydningen er godkendt som berettiget, og undersøges ikke videre. (Foto: Allan Andersen)

For at familien ikke skal bliver overfaldet igen, tilbyder et vidne at køre dem alle hen til huset på Alumevangen og på vejen dertil støder man på en kvindelig cyklist som også er blevet overfaldet af de to hunde.

– De har væltet hende omkuld på vejen, men en mand er kommet hende til hjælp med en kost som han har fået hundene på afstand med, hvorefter de er løbet væk igen, fortæller den 44-årige mand om familiens sidste oplevelse med de to hunde.

Om kvinden også blev bidt er dog noget som endnu ikke er klart, da sagen fortsat behandles af Nordsjællands Politi. Ejeren af hundene kan med stor sikkerhed se frem til en sigtelse for overtrædelse af hundeloven, og en mulighed er at den sidste hund – den som bed familiens tre-årige søn – risikerer aflivning.

Efter nedskydningen af den store hund flygtede den lille hund ind i en have, her kunne politibetjentene kort efter komme til hunden som havde mistet al kampgejst og lod sig lokke med lidt godbidder, hvorefter den blev taget i forvaring.

(Familiens identitet er redaktionen bekendt, men vi har valgt at sløre familien grundet den heftige debat omkring nedskydningen af hunden)

En hundepatrulje gik klar rundt med bideærmer, men uheldigvis valgte den store hund at gå løs på en beredskabspatrulje som ikke bar bideærmer – det kostede hunden livet da den gik til angreb på den smalle sti. (Foto: Allan Andersen)