Farlig Mastiff er nu omringet på eng

ADVARSEL: En farlig hund af racen Mastiff løb onsdag aften løs rundt i Glud ved Juelsminde, hunden betegnes som meget farlig og skal angiveligt have bidt en person under sin flugt, fortæller kilder i byen. hunden er blevet omringet på en eng.

**OPDATERING: Hunden er omkring 21.45 omringet på en stor eng, og en dyrlæge er blevet tilkaldt for at forsøge at bedøve hunden, og som det kan ses i videoen forsøger politiets hundefolk at komme i kontakt med hunden med boldleg og godbidder – desværre uden held.**

Der er tale om en stor brun Mastiff, og politiet advarer mod at man på nogen måde selv forsøger at kalde hunden til sig – man skal derimod straks ringe til politiet på 1-1-4.

Der er folk i området der søger efter hunden, og den vil blive skudt når man finder frem til den, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Ifølge en kilde i byen Glud har hunden allerede angrebet og bidt en uskyldig person i området, hvor man nu er ved indkredse hunden.

– Der er tale om en kamphund, der skulle flyttes fra en kennel til en anden. Under flytningen stak den på en eller anden måde af. Om den var i kennel, fordi den er aggressiv, ved jeg ikke, men det lyder sandsynligt, fortæller vagtchef Jørgen Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi til Ekstra Bladet.

– Den er meget aggressiv, så man skal ikke forsøge at tage kontakt til den, advarer vagtchefen.

Beslutningen om at skyde hunden er taget efter vurdering af muligheden for at bedøve hunden, hvilket er forsøgt men som mislykkedes – og derfor er beslutningen nu at betjente skal skyde for at dræbe når de ser hunden.

Betjentene har dog pt. ikke skudt hunden, men forholder sig passive overfor hunden som det kan ses på billedet.

Betjentene på stedet forsøger tydeligvis at berolige hunden, og holder en passiv fremtoning overfor hunden. Bemærk bla. den kraftige kæde som hunden har om halsen… (Foto: Local Eyes)