Politi: Den Tibetanske Mastiff er blevet aflivet

GLUD: – I sagen vedr. den bortløbne Tibetanske Mastiff i Glud som blev indfanget under anvendelse af bedøvelse tirsdag aften er der nye oplysninger, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Betjentene på stedet forsøgte onsdag aften at berolige hunden, og holdt en passiv fremtoning overfor hunden. Hele den store indsats med at få hunden indfanget og givet en chance for et godt liv sluttede torsdag eftermiddag. (Foto: Local Eyes)

Hunden blev under en stor indsats indfanget efter den onsdag eftermiddag var stuikket af fra en kennel hvor den var anbragt af politiet, idet den ejer er varetægtsfængslet i en uoplyst sag.

Politiet oplyste tidligere i sagen, at ejeren formentlig havde opdraget hunden til brug som vagt / kamphund og den blev betegnet som værende farlig.

– Sydøstjyllands Politi har i forbindelse med opfølgning på sagen, fået oplyst at hunden i umiddelbar forlængelse af opvågningen måtte aflives idet den af fagprofessionelle ikke kunne håndteres og blev vurderet til at være farlig. Der venter nu et efterspil på forløbet. Og politiet har for nuværende ikke yderligere til sagen, oplyser Sydøstjyllands Politi torsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.