Politiet efterlyser vidner efter fund af maskinpistol

Københavns Vestegns Politi og Særlig Efterforskning Øst har mandag aften fundet en skarpladt maskinpistol skjult i en guitartaske under nogle blade på Vestvolden ved Rødovre Parkvej tæt på motorvejen.

Hvorfra kommer denne Husqvarna maskinpistol ? Ring på 1-1-4 med oplysninger. (Politifoto)

Maskinpistolen blev fundet i går mandag efter en borger havde hørt ’knald’ i området nogle dage inden.

Da vedkommende havde tænkt over det, blev politiet kontaktet mandag og efter gennemsøgning i området med politihunde, dukkede en skarpladt maskinpistol op med fire magasiner – det ene ladt med 12 skud.

Fundet efterforskes nu af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), som er en efterforskningsenhed, der bekæmper kompleks og organiseret kriminalitet i Østdanmark.

Her roser man den årvågne borger og efterlyser andre vidner, som måtte have set eller hørt noget i området:

– Selv små oplysninger fra borgerne kan være betydningsfulde for politiet, og vi tager fundet ganske alvorligt og håber, den videre efterforskning fører til identifikation af den eller de personer, som har skjult våbnet i området. Har nogen set eller hørt noget mistænkeligt på Vestvolden nær motorvejen inden for de seneste dage, så hører vi meget gerne om det. Det gør vi også, hvis nogen i øvrigt har viden om maskinpistolen eller guitartasken, siger efterforskningsleder Espen Godiksen, Særlig Efterforskning Øst, som tilføjer, at der er tale om et farligt våben, og glæder sig over, at det nu er fjernet fra gaden.

Vidner kan kontakte Københavns Vestegns Politi på telefon 4386 1448 døgnet rundt.

Her blev maskinpistolen fundet – har du set noget? Ring straks på 1-1-4 med oplysninger.

FAKTA:
Maskinpistolen er en svensk produceret Husqvarna maskinpistol som skyder med 9mm ammunition, denne model er tidligere blevet benyttet af Politiet, Forsvaret og Hjemmeværnet under modelbetegnelsen MP/49 – modellen blev udfaset for over 16 år siden i Danmark og de inddragne våben blev bla. foræret til Litauen som en del af en hjælpepakke.

Husqvarna maskinpistolen har en effektiv skudafstand på 150 meter, og kan med fuld-automatisk ild tømme magasinet med 39 patroner på få sekunder, idet den har en skudkadance på 600 skud i minuttet – der er trods alderen tale om et særdeles effektivt og dræbende våben i hænderne på de forkerte mennesker.