To unge anholdt efter natligt hærværk og tyveri

BRABRAND: Det var lyden af knallerter og ruder, der blev knust, der mandag morgen kl. 04.20 alarmerede en borger i Brabrand. Borgeren ringede til politiet, da hun fra sit vindue kunne se, at to unge mænd på knallert kørte rundt mellem bilerne på parkeringspladsen til et plejehjem på Engdalsvej og smadrede en bilrude. Herefter kørte knallerten fra stedet i østlig retning. 

(Modelfoto: Allan Andersen)

En patrulje kom til stedet og kunne konstatere, at en bil havde fået smadret en rude med en flisesten, som lå på sædet. Så mens et par betjente fik kontakt til ejeren, blev en hundepatrulje sendt i retning af gerningsmændene, som vidnet havde beskrevet.

Ved Louisevej/Charlottevej bemærkede patruljen tre personer, hvor den ene sad på en scooter. Ved synet af politiet tog den ene flugten på scooteren, mens de to øvrige stod tilbage. De to på hhv. 16 og 19 år blev anholdt. På stedet fandt betjentene desuden to par briller på jorden, som ejeren af bilen bekræftede var hendes.

Kort tid efter meldte en anden patrulje, at de var stødt på én, som muligvis havde noget med sagen at gøre. Det blev bekræftet, da de gik den 16-åriges opkaldshistorik efter på mobilen.

Seneste opkald var nemlig til en person ved samme navn som den 19-årige nu anholdte. Og ganske rigtigt vibrerede det i den 19-åriges lomme, da betjentene ringede nummeret op. Han blev derfor også anholdt.

To af dem blev sigtet for tyveri fra bilen på Engdalsvej, da de svarede til signalementet fra det vakse vidne.