21-årig tyveknægt sendt bag tremmer i 1½ år

(Modelfoto)

RANDERS: 21-årig mand idømt halvandet års fængsel for indbrud, bedragerier og hæleri.

(Modelfoto)

En 21-årig mand fra Grenaa blev i går ved Retten i Randers idømt halvandet års fængsel for otte indbrudsforsøg og fem indbrud begået i private hjem på Djursland og i Aarhus over en periode på et år.

Ud over indbrud blev den 21-årige dømt for hæleri, flere bedragerier samt groft hærværk.

Hærværket blev begået i forbindelse med et indbrud i et sommerhus i Ebeltoft i juni 2017, hvor han forårsagede omfattende skader på møbler og inventar ved at hælde madolie og væsker ud over dem.

Ved de fem indbrud stjal den 21-årige designermøbler, ure og smykker for betydelige værdier.

Politiet efterlyste den 21-årige efter et indbrud den 17. december 2017 i Ebeltoft, hvor der blev stjålet et pengeskab med et større kontantbeløb samt flere ure og smykker. I februar lykkedes det så at anholde af ham, selvom han forsøgte at stikke af fra politiet.

Ved ransagningen af hans bil fandt politiet koben, arbejdshandsker, maskering samt en seddel med flere adresser på villaer i Østjylland. Den 21-årige blev dømt for forsøg på indbrud på syv adresser, der stod på sedlen. Den efterfølgende efterforskning førte til, at politiet bl.a. via DNA-spor kunne koble ham til flere indbrud begået i Østjylland.

Retten lagde vægt på de mange indbrudsforhold og det betydelige udbytte, som den 21-årige havde opnået ved indbruddene, og som han havde villet opnå ved indbrudsforsøgene.

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents er tilfreds med dagens dom:

– Jeg er tilfreds med, at et godt stykke efterforskningsarbejde har ført til opklaring af en række indbrud, hvor borgere i Østjylland er blevet frastjålet betydelige værdier. Og så er jeg meget tilfreds med, at retten valgte at følge anklagemyndighedens påstand om at dømme den 21-årige for forsøg på indbrud i forhold til de syv villaadresser, der stod på sedlen, som politiet fandt i hans bil, siger Jacob Gents.

Den 21-årige modtog dommen.