26-årig bedrager varetægtsfængslet: Svindler alt og alle

(Modelfoto: Allan Andersen)

RANDERS: En lidt for driftig 26-årig kvinde er blevet anholdt og sigtet for bedrageri mod 24 personer på Den Blå Avis.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.30 en 26-årig kvinde for Retten i Randers. Hun er fremstilles for 24 tilfælde af bedrageri med præcis den samme fremgangsmåde: Via annoncer på Den Blå Avis solgte hun varer til folk, der aldrig modtog dem.

Ifølge sigtelsen har hun blandt andet solgt en babyjogger, en klapvogn og en playstation, som køberne aldrig har fået. Det lykkedes politiet at finde frem til kvinden, da flere borgere havde anmeldt, at de var blevet snydt af en person, hvor det samme mobil- og kontonummer gik igen i de forskellige forhold. De viste sig at tilhøre den 26-årige, som blev anholdt i går i sit hjem i Nimtofte på Djursland. Her gav hun betjentene adgang til sin konto, hvor det foreløbigt lykkedes dem at finde frem til i alt 24 forhold. Bedrageriet beløber sig til ca. 20.000 kroner, som hun har modtaget for falske varer.

Den 26-årige er godt kendt af politiet. Dels er hun tidligere dømt for bedrageri, og så er hun i forvejen sigtet for 190 nye tilfælde af bedrageri. De 24 forhold, hun nu fremstilles for, er kommet til, efter hun for ca. en måned siden blev løsladt. Da Østjyllands Politi vurderer, at der er risiko for, at hun fortsætter sin kriminalitet, fremstilles hun i grundlovsforhør i dag med henblik på varetægtsfængsling.

– Vi arbejder målrettet med at få sat en stopper for de personer, som kontinuerligt snyder folk på nettet. Vi kan se, at det ofte er de samme, som står bag en hel serie af bedragerier med mange forurettede til følge, og det er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvis det fortsætter. I den konkrete sag, er der tale om en ung kvinde, der samlet set har bedraget flere hundrede borgere for ting, de aldrig har fået. Det skal have en konsekvens, og derfor fremstiller vi hende i dag, siger Lau Birk, der er fungerende politikommissær i afdelingen for økonomisk kriminalitet i Østjyllands Politi.

Den 26-årige kvinde blev varetægtsfængslet i 4 uger. Hun erkendte alle forhold, men kærede kendelsen.