38-årig sigtet for brandstiftelse på Skt. Hans-hospital

ROSKILDE: Mandag kl. 12.46 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en afdeling med surrogatfængslede på Skt. Hans, idet brandalarmen var gået i gang. Personalet havde konstateret, at der var gået ild i en madras i et rum, hvor en 38-årig surrogatfængslet mand opholdt sig.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Han blev reddet ud, samtidig med at brandslukning blev iværksat, og de øvrige indsatte blev evakueret ud af bygningen. Brandvæsnet fik hurtigt slukket den minimale brand, og en ansat medarbejder blev for en sikkerheds skyld undersøgt for røgforgiftning af personale fra en tilkaldt ambulance.

Den 38-årige mand blev anholdt som mistænkt for at have sat ild til madrassen og derfor formelt sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om brandstiftelse.

Efter endt sagsbehandling blev den 38-årige kørt retur til afdelingen, idet der efter en juridisk vurdering ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør i forhold til en tidligere, men verserende straffesag, hvori han var varetægtsfængslet i surrogat og derfor anbragt på Skt. Hans.

Straffesagerne incl. dagens sag om brandstiftelse vil blive samlet bedømt, når sagerne engang skal afgøres.