Cykelrytter dræbt: Kørte frontalt ind i traktor

(Foto: Allan Andersen)

HAVREHOLM: Lørdag formiddag kl. 10.53 blev der slået alarm om et alvorligt trafikuheld i landsbyen Havreholm i Nordsjælland. En cykelrytter var i et sving kollideret med en modkørende traktor, og var alvorligt skadet.

(Foto: Allan Andersen)

En fugtig jord og enkelte pletter på vejbanen er de sidste tegn på den voldsomme ulykke som lørdag formiddag kostede en 55-årig mandlig cykelrytter livet.

Han kom angiveligt kørende som den forreste rytter i et felt der kom fra Hornbæk-siden, og derfor fulgte vejen rundt i et højresving, midt i Havreholm. Fra den modsatte side kom en traktor kørende med en lokal mand bag rattet, men allerede inden traktoren nåede selve svinget kom cykelrytterne rundt i svinget – og den 55-årige mand nåede ikke at undvige den modkørende traktor.

Rytterne kom ifølge Nordsjællands Politi med en hastighed på omkring 40 km/t rundt i svinget som er tæt på 90 grader, mens den modkørende traktor kom med lavere hastighed – præcist hvor langsomt denne kørte er endnu ikke oplyst.

Den 55-årige cykelrytter ramte direkte ind i traktoren og pådrog sig så omfattende skader, at han afgik ved døden ved kollisionen.

Havreholm var totalt afspærret mens de tekniske undersøgelser af den tragiske ulykke stod på, både en bilinspektør samt politiets teknikere arbejdede på stedet indtil omkring kl. 12.50 hvor brandvæsnet begyndte at spule vejbanen ren på uheldsstedet.

De ryttere som den dræbte 55-årige mand kørte sammen med, er alle efterfølgende bragt til Hillerød Hospitals psykiatriske skadestue for at modtage krisehjælp.

De pårørende er underrettet om den tragiske ulykke, oplyser Nordsjællands Politi.