Politi og Skat i aktion mod social dumping

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog fra tidligt onsdag morgen og op ad formiddagen kontrol af flere virksomheder i Odsherred og Holbæk kommuner sammen med SKAT, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) for at kontrollere, om eventuel brug af udenlandsk arbejdskraft skete efter gældende regler.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

I Vig-området beskæftigede en virksomhed inden for fødevareproduktion arbejdskraft fra Brasilien, Portugal, Australien og England, men alt foregik efter gældende regler.

I Nykøbing Sj.-området beskæftigede en virksomhed inden for anden detailhandel en 24-årig mand fra Ukraine, som ikke havde orden i papirerne. Han blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt arbejde i Danmark. Hans sag blev strafferetligt afgjort med det samme, hvorefter Udlændingestyrelsen bestemte, at manden skal udvises af Danmark med et indrejseforbud de næste 2 år.

I Nykøbing Sj. blev en virksomhed inden for autobranchen forsøgt kontrolleret, men ingen var til stede. Dagens sidste kontrol foregik på en byggeplads i Holbæk by, men her traf myndighederne heller ikke nogen i forbindelse med kontrollen.

Myndighederne vil også i fremtiden foretage sådanne kontroller inden for forskellige brancher, hvor udenlandsk arbejdskraft muligt kan være beskæftiget.