Overså vigepligt: Alle slap uskadt fra voldsomt sammenstød

FIRHØJ: Torsdag eftermiddag kl. 15.51 blev der slået alarm om et alvorligt sammenstød mellem to personbiler i krydset Sophienlund Allé – Søgårdsvej – Rødkildevej og Dragstrupvej. En personbil var ramt direkte i siden, og en person skulle være fastklemt.

(Foto: Allan Andersen)

Brandbilerne rykkede hurtigt ud til uheldsstedet, sammen med flere ambulancer, en akutlæge og en patrulje fra Nordsjællands Politi, og fremme på uheldsstedet viste det sig heldigvis at uheldet ikke var så alvorligt som frygtet.

En svensk indregistreret personbil var kommet kørende ad Sophienlund Allé, og af ukendte årsager overholdt den svenske bilist ikke sin ubetingede vigepligt ved udkørsel i krydset, hvilket gjorde at en bil fra Dragstrupvej ikke kunne undgå at påkøre den svenske bil direkte i siden.

(Foto: Allan Andersen)

Sammenstøddet var så voldsomt, at begge biler gled gennem krydset og ind på Søgårdsvej.

Efter redningsmandskabt var ankommet til stedet viste det sig heldigvis at alle i de to biler var sluppet med skindet på næsen, mens de to biler var totalskadet.

Den svenske fører af den påkørte Volvo var lidt øm efter den ublide medfart, men ingen af de implicerede havde brug for en tur med på skadestuen og derfor kunne såvel ambulancer som akutlæge kort efter køre fra stedet.

Brandmandskabet benyttede brandsprøjten til at trække bilerne fra hinanden, og mens den svenske bil blev holdende trak mandskabet den anden bil tværs over krydset og ind i vejsiden på Sophienlund Allé.

(Foto: Allan Andersen)

Herefter blev vejbanen oprenset med et oliesugende middel, og vragstumperne fra de to biler fejet sammen.

Den svenske bilist og hans hustru kunne fortsætte fra stedet sammen med et vennepar som kom ud til uheldsstedet, mens personerne fra den danske bil ligeledes blev afhentet på stedet. Den svenske fører er af Nordsjællands Politi blevet sigtet for ikke at overholde sin ubetingede vigepligt.

Det svenske ægtepar slap uden skader, mens deres Volvo havde kørt den sidste tur. (Foto: Allan Andersen)