Vanvidsbilist gik amok: Kørte bevidst mand ned bagfra

HOLBÆK: Tirsdag aften kl. 22.52 blev politiet alarmeret efter en bevidst påkørsel af en 57-årig mand fra Tølløse. Manden havde umiddelbart forinden signaleret til føreren af en bil at han skulle sætte hastigheden ned – hvorefter bilisten påkørte manden.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Manden havde ifølge sin egen forklaring viftet afværende ad bilisten som kørte imod ham, og angiveligt kørte over 80 km/t på den smalle Industrivej. Herefter gik ofret videre henad vejen, mens bilen vendte om og herefter bevidst påkørte ham bagfra.

En ambulance var sendt til stedet, hvor redderne var i gang med at tilse den tilskadekomne for kvæstelser i hovedet som følge af påkørslen, mens den pågældende bil var flygtet fra stedet, men havde efterladt en stænklap med bilmærket påført.

Den kvæstede blev bragt til skadestuen i Holbæk til behandling for sine skader, der bestod i en flænge i hovedet og han var ikke i livsfare efter påkørslen.

Området blev afspærret for at finde yderligere spor, ligesom politiet ledte efter bilen med baggrund i diverse vidneforklaringer, mens en bilinspektør blev tilkaldt for at lave undersøgelserne sammen med politiet.

Kort efter midnat fandt politiet på Tølløsevej en efterladt bil, der manglede en stænklap, og som i øvrigt svarede til vidners beskrivelse af gerningskøretøjet. På den registrerede bilejers bopæl foretog politiet anholdelse af to 29-årige mænd fra hhv. Hvalsø og Tølløse samt en 30-årig kvinde fra Tølløse.

Kvinden blev dog løsladt efter et par timer, da hun ikke umiddelbart blev vurderet til at have en rolle i sagen.

De to mænd har begge fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer, idet politiet skal forsøge at finde ud af, hvem af de to som sad bag rattet på tidspunktet for påkørslen.

De to anholdte blev i løbet af formiddagen sigtet og afhørt til sagen om grov vold over for den påkørte, 57-årige mand fra Tølløse. I forbindelse med afhøringerne fik politiet klarlagt, at føreren af bilen på tidspunktet for påkørslen var den sigtede med bopæl i Hvalsø.

Han var i øvrigt i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke føre bilen. Efter en nærmere juridisk vurdering fandt anklagemyndigheden ikke grundlag for, at nogen af mændene skulle fremstilles i grundlovsforhør.

Begge anholdte blev derfor løsladt i løbet af formiddagen.