19-årig druknede: Kammerat slipper for tiltale for uagtsomt manddrab

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi har besluttet at opgive sagen mod en 19-årig mand fra Odense, der var sigtet for uagtsomt manddrab. 

Den 19-årige mand skubbede under en tur til Davinde Sø den 1. juni i år en jævnaldrende kammerat i vandet fra en badebro.

De to unge mænd var sammen med en tredje bekendt gået ud på badebroen iført badetøj. Den jævnaldrende kammerat druknede trods flere andre tilstedeværendes ihærdige forsøg på at genoplive ham.

-Der er tale om en på alle måder ulykkelig sag. Det er dybt tragisk, at en fælles udflugt for tre gymnasievenner skulle ende, som det blev tilfældet her. Vi har ved Fyns Politi undersøgt og vurderet sagen grundigt, og vores konklusion er, at den unge mand, der skubbede sin kammerat i vandet, ikke var klar over, at kammeraten ikke kunne svømme. De stod alle tre i badetøj på en badebro tæt ved vandet, og når vi sammenholder det med, hvad der skete, opfatter vi det som en leg uden ond vilje, men med en uforudsigelig følge. På den baggrund er det vores vurdering, at den sigtedes uagtsomhed har været så beskeden, at der ikke er grundlag for at rejse tiltale mod ham for uagtsomt manddrab, siger senioranklager Jacob Thaarup.

Ud over de tre kammerater befandt der sig også flere andre på stedet, og flere af disse personer forsøgte at redde den unge mands liv. Politiet har vurderet, at ingen af de tre involverede var påvirkede af spiritus.