23-årig stærkt forbrændt: Fik stød af køreledning

ESBJERG:  Advarsel – Det kan ikke siges ofte nok. Lad være med at kravle på tog. Nogle steder er der kørestrøm, hvilket en 23 årig mand erfarede i Esbjerg i nat, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

En 23-årig mand er natten til søndag kommet alvorligt til skade med svære forbrændinger efter han kravlede på et tog ved banegården i Esbjerg.

Ulykken skete omkring kl. 03.23 hvor der blev slået alarm fra banegården, her hørte en kvindelig rengøringsassistent et højt knald udenfor og så noget brændende falde til jorden.

Ude på perronen fandt hun en svært forbrændt person, og tilkaldte omgående hjælp via 1-1-2. Den svært tilskadekommene 23-årige mand blev kørt direkte til sygehuset i Esbjerg, men hans skader var så alvorlige, at han kort efter blev fløjet til Rigshospitalet i København med en lægehelikopter.

Den 23-årige mand havde befundet sig på taget af et lokaltog, og var her blevet ramt af et voldsomt stød på adskillige tusinde volt uden at røre ved ledningen. Den kraftige kørestrøm medfører at man kan få stød bare man kommer i nærheden af ledningerne, her trækker kroppen en såkaldt lysbue – et minilyn, om man vil – og pådrager sig her voldsomme skader ved forbrændinger som kan være både ydre og indre forbrændinger.

De pårørende til den 23-årige mand er underrettet om ulykken.