28-årig mand overfaldet: Dømt for besiddelse af 200 gram kokain

SKANDERBORG: 28-årig mand idømt 1 år og 3 måneders fængsel for besiddelse af ca. 200 gram kokain som blev fundet efter et overfald.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Ved Retten i Horsens blev en 28-årig mand i dag idømt 1 år og 3 måneders fængsel for besiddelse af ca. 200 gram kokain på sin bopæl i Skanderborg den 7. maj 2017.

Sammen med kokainen, fandt Sydøstjyllands Politi flere ubrugte salgsposer, 3 vægte, flere lommeregnere og 8.700 kr. i kontanter. Fundet blev gjort af politiet efter en voldsepisode i lejligheden, hvor den 28-årige blev overfaldet af flere personer.

Han forlod lejligheden kort efter politiets ankomst for at tage på skadestuen, men vendte ikke tilbage. Han blev efterlyst, og først fundet den 13. marts 2018, hvor han blev anholdt, og han har siddet varetægtsfængslet siden.

Retten tillagde det vægt, at der på køkkenbordet i tiltaltes lejlighed blev fundet ca. 200 gram kokain ved siden af en køkkenvægt.

Anklagemyndigheden havde foruden fængselsstraf nedlagt påstand om ubetinget udvisning, hvilket retten ikke fulgte, og derimod udviste manden betinget af Danmark.

– Manden blev idømt 1 år og 3 måneders ubetinget fængsel, hvor retten blandt andet lagde vægt på den betydelige mængde kokain, og derfor fandt, at der var tale om besiddelse med henblik på videreoverdragelsetil et større antal personer, mod betydeligt vederlag eller under andre skærpende omstændigheder. Det betyder, at manden skal ind og afsone fængselsstraffen. Retten valgte derimod ikke at følge anklagemyndighedens påstand om ubetinget udvisning, men udviste i stedet manden betinget. Manden blev varetægtsfængslet efter domsafsigelsen på grund af flugtrisiko, siger Anklagerfuldmægtig Camilla Jørgensen.

Manden modtog dommen, men tog betænkningstid i forhold til afgørelsen om fortsat fængsling indtil afsoning.