Giftstoffer bag stor aktion i Viborg

VIBORG: Midt- og Vestjyllands Politi har onsdag formiddag arbejdet ved en privat adresse på Kirkebækvej, hvor bla. teknikere i overtryksdragter arbejdede.

(Foto: Local Eyes)

Politiaktionen blev iværksat, fordi politiet modtog en anmeldelse om, at en beboer på adressen i selvmordshensigt havde indtaget et endnu ukendt stof, som kan være giftigt ved indtagelse.

Af sikkerhedsmæssige hensyn er politiet i gang med at foretage tekniske undersøgelser, som skal fastslå præcist, hvilket stof der er tale om. De indsamlede prøver bliver fløjet med helikopter til nærmere analyse.

Der er ikke fare for personer i området, men politiet beder borgere om at holde sig uden for afspærringen af hensyn til det arbejde, der pågår. Borgere med bopæl eller uopsætligt ærinde inden for afspærringen kan blive ledsaget ind i og ud af området af politiet.

Da stoffet kan være giftigt, har politiet anholdt og sigtet beboeren for overtrædelse af straffelovens §192a. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre.