Haps: Fire teenagere fængslet for gaderøverier

(Arkivfoto: Allan Andersen)

VIRUM/GENTOFTE: Fredag aften var fire unge mænd på røvertogt i områderne Virum og Gentofte – det slap de dog skidt fra.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Fredag aften kl. 23.30 slog to unge mænd alarm idet de netop var blevet passet op af fire røvere i Virum. Røverne havde truet de to ofre til at overføre penge via MobilePay, udlevere deres mobiltelefoner samt deres hævekort med pinkode. Efter røverne havde hævet kontanter fra kreditkortene fik de to ofre lov til at gå, og så gik jagten ellers i gang.

Flere politipatruljer kørte straks til Virum og ronderede efter de fire røvere som dog umiddelbart var som sunket i jorden – heldigvis præsterede de dog at gøre opmærksom på sig selv igen, denne gang i Gentofte.

Røverne slog til ganske få timer efter det første røveri, her  slog en anden ung mand alarm idet han var netop blevet truet med tæsk af fire unge mænd, han udleverede kontanter, mobil og hævekort med pinkode til røverne, præcist som ved det første røveri begået i Virum.

Flere patruljevogne kørte herefter til Gentofte og kort efter fik en patrulje øje på fire unge mænd på 17-18 år, der passede som hånd i handske til signalementet af røverne. De blev stoppet, og da deres lommer var blevet endevendt dukkede der genstande op som understøttede mistanken om, at betjentene havde fat i de rette banditter.

Hele bondetoget blev derfor anholdt og taget med på politistationen til en afhøring.

Lørdag formiddag blev alle fire mistænkte fremstillet i et grundlovsforhør, hvor de alle nægtede sig skyldige. Det hjalp dog ikke, og de fire blev alle varetægtsfængslet i foreløbigt 16 dage, mens efterforskerne arbejder på om de fire eventuelt kan kædes sammen med andre lignende sager.