Mange sigtelser efter færdselsaktion

(Modelfoto: Allan Andersen)

SORØ: Færdselspolitiet gennemførte tirsdag  mellem klokken 10.45 og 18.30 en aktion i Sorø Kommune med flere politibiler og motorcykler, hvilket mange trafikanter får at føle i form af bøder for en lang række overtrædelser.

(Modelfoto: Allan Andersen)

I alt 173 trafikanter blev standset og kontrolleret. En bilist blev sigtet for ikke at have den lovpligtige ansvarsforsikring i orden, en knallertkører, som kørte uden styrthjelm, ville ikke standse, og det var nok fordi, han ikke havde kørekort, knallerten var ulovlig og ikke forsikret og føreren var påvirket af stoffer.

En knallertkører blev sigtet for at køre med en passager bagpå, og passageren blev sigtet for at sidde bagpå, tre kørte på ulovlig knallerter, tre brugte håndholdt mobil under kørslen og tre bilister havde ikke spændt sikkerhedsselen under kørsel.

15 blev sigtet for ikke at respektere et forbud mod at svinge til venstre, en blev sigtet for ikke at standse ved fuldt stop, en kørte på et kørekort, der var udløbet, og en blev sigtet for kørsel uden førerret. En knallertkører kørte uden hverken forsikring eller registrering og en motorcyklist blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og på grund af flere tidligere overtrædelser blev motorcyklen beslaglagt på stedet.

Der blev også afsløret en knallertkører, der havde en promille, der var højere end det tilladte.