To skumle typer i efterlyst udlejningsbil

(Arkivfoto: Allan Andersen)

RINGSTED: Natten til tirsdag kl. 00.45 bemærkede en patrulje på Køgevej en varebil køre hurtigt i modsat retning. Politiet vendte rundt for at foretage en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, som var efterlyst.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

I krydset ved Næstvedvej kørte varebilen hastigt i sydlig retning, hvor den forsvandt kortvarigt, indtil politiet fandt varebilen efterladt med åbne ruder på Hovmarksvej, og kort derfra gik to mænd, som ikke umiddelbart kunne give nogen fornuftig forklaring på, hvad de lavede på vejen på det pågældende tidspunkt.

De indrømmede dog at være kørt i varebilen, hvor politiet fandt to mobiltelefoner tilhørende de to mænd på 26 og 28 år fra Valby. På telefonerne kunne politiet se, at de havde ledt efter Netto på både Ringstedvej og Roskildevej i Ringsted.

Varebilen indeholdt dog ikke noget af politimæssig interesse, men viste sig at være en udlejningsbil, der var efterlyst hos politiet, fordi den oprindelige lejer ikke havde afleveret den retur efter endt lejeperiode.

Begge mænd blev derfor anholdt for uberettiget brug af varebilen samt som mistænkte for at ville forøve berigelseskriminalitet ved de to supermarkeder. Politiet havde nemlig tidligere modtaget en anmeldelse om tyveri af pantflasker fra et supermarkeds varegård i Snertinge natten til mandag.

Den samme varebil var blevet filmet på en videoovervågning, ligesom samme varebil også var blevet set på Fyn i forbindelse med en sag om tyveri af pantflasker fra et supermarked.

Efter afhøring til sagerne vil de anholdte dog blive løsladt, da grundlaget for fremstilling i grundlovsforhør ikke er til stede, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.