Ældre kvinde bad om hjælp hos 1-1-2

KIRKE-HYLLINGE: Tirsdag formiddag kl. 11.56 modtog politiet via alarm 112 en lettere diffus melding om, at nogen råbte om hjælp. Opkaldet var foretaget fra en mobiltelefon, der pludselig blev afbrudt, og som var registreret til en konkret adresse i Biltris Mark.

(Modelfoto: Københavns Politi)

Hverken alarmcentralen eller politiet kunne ved kontrolopkald få forbindelse med personen, der måtte være i nød. Politiet kørte hurtigt ud til adressen og fandt en åbenstående dør på stedet samt et afskudt patronhylster på jorden.

En af beboerne på adressen er registreret med tilladelse til jagtvåben, og derfor tog politiet sine forholdsregler inden henvendelse på stedet. En ambulance blev tilkaldt som standby, hvis nogen enten var kommet til skade eller måske kom det i forbindelse med politiets forsøg på kontakt med beboerne.

Ved den videre efterforskning fandt politiet frem til en 56-årig kvindelig beboer, som var på arbejde og ikke kendte noget til opkaldet. Ved nærmere eftertanke oplyste den 56-årige kvinde, at en af hendes mobiltelefoner var udlånt til hendes 84-årige mor på et plejehjem i Nordsjælland.

Ved henvendelse til plejehjemmet kunne personalet oplyse, at den 84-årige havde det godt – og at hun var i besiddelse af netop den mobiltelefon, hvorfra nødopkaldet var foretaget. Hun blev herefter frataget mobiltelefonen jf. aftale med familien, og politiet kunne herefter ophøre med indsatsen på stedet.

I huset på adressen var iøvrigt kun en intetanende søn hjemme. Ingen blev sigtet for noget i anledning af opkaldene til alarmcentralen.