Bambi skvattede i swimmingpool: Ægtepar reddede dens liv

ANNISSE NORD: Torsdag aften kom et rådyr i alvorlig livsfare, da den ved et uheld skvattede i en åben swimmingpool, og ikke havde nogen chance for selv at komme op igen. Beboerne fik med en stor indsats reddet dyret op på fast grund igen, netop som redningsfolk ankom til adressen.

Torsdag aften kl. 23.40 slog et ægtepar alarm, efter at have hørt et plask og vilde skrig fra deres have.
Her viste det sig at et rådyr var faldet ned i poolen, hvor dyret desperat svømmede rundt i det iskolde vand i deres swimmingpool mens det skreg på livet løs.

Hustruen slog alarm, mens manden forsøgte at hjælpe rådyret op på fast grund med en stige – men uden held.

Reddet op med en gynge
Den mandlige beboer endte med at rive en rund gynge ned fra et træ i haven, og kastede gyngen ned i vandet hvorefter den blev skubbet ned under rådyret. Det lykkedes at få det udmattede dyr løftet op på fast grund med gyngen, hvilket skete netop som brandkøretøjerne fra brandstationen i Helsinge ankom til huset på Troldehøj.

Ægteparret havde gjort en stor indsats for at redde rådyret, og reddede uden tvivl dyrets liv.

Dyret tørret og varmet af brandfolkene
Rådyret blev på stedet overtaget af mandskabet fra brandvæsnets Dyreredningsgruppe, som undersøgte rådyret for skader og sørgede for at få tørret det med tæpper og varmet lidt op med folietæpper. Trods den kolde omgang i vandet var rådyret dog ellers uskadt, og efter en god halv time i hænderne på redningsfolkene kunne dyret slippes fri.

Rådyret var dog tydeligt træt efter kampen for sit liv i poolen og stresset over at have været i hænderne på redningsfolkene, så rådyret løb blot små 10-15 meter væk hvorefter det gemte sig inde mellem nogle buske. Kort efter lagde dyret sig ned og puttede sig, formentlig både for at varme sig selv op og få hvilet efter den dramatiske svømmetur.

Pool lukkes nu til
Haven hvor rådyret kom galt afsted er fuldstændig indhegnet på grund af tidligere husejers hund og derfor har poolen aldrig før været lukket til, men husejerne selv mente at rådyret var kommet ind i haven via en lille sø i baghaven som lige nu er meget lavvandet. Efter aftenens voldsomme oplevelse ville beboerne straks sørge for at få lukket poolen, da de absolut ikke havde lyst til at opleve aftenens drama igen.

Beboerne priste sig lykkelige for at de ikke var gået i seng, og derfor havde hørt plasket og skrigene fra det stakkels dyr – og var yderst glade for brandvæsnets store og hurtige indsats.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)