Politi: Det er bare en øvelse

Hvis man i løbet af formiddagen kommer forbi Fredericia havn, så vil man kunne tro, at man er havnet i en større katastrofe. Det er man på en måde også, men bare rolig, – det er Sydøstjyllands Politi og en række beredskabs- og redningsmyndigheder, miljømyndigheder m.v., der sammen holder øvelse i at håndtere en større miljøhændelse til søs.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

’Hvad der nærmere sker under øvelsen er en hemmelighed. De mange deltagere kender ikke drejebogen for dagen, og de skal derfor handle ud fra deres uddannelse og samarbejde efterhånden som begivenhederne udvikler sig. Det plejer dog at udvikle sig med mange scenarier, som skal være både udfordrende og alligevel tæt på virkelighedsnære hændelser’, oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi.

Man må nok forberede sig på et større opbud af udrykningskøretøjer og personel fra de forskellige aktører, der blandt andet omfatter Sydøstjyllands Politi, Forsvaret/Marinestaben, Fredericia Kommune, Naturstyrelsen, Trekantområdets Brandvæsen, ambulancer, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen osv.

’Øvelsen skal være så virkelighedsnær som muligt. Derfor gennemføres den i det rette miljø og det er i dag på vandet ud for Fredericia’, forklarer vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen.

’Vi håber naturligvis på borgernes forståelse for de gener som eksempelvis støj og trafikale problemer, der kan opstå i løbet af dagen. Når vi afholder en øvelse som denne, gør vi det, fordi det er meget vigtigt, at vores betjente og samarbejdspartnere altid holdes helt skarpe og er klædt så godt på som muligt, hvis uheldet en dag sker for alvor.`