42-årig mand anholdt: Mistænkt for omfattende tyverier af bla. tøj

Politifolk fra Nordjyllands Politi slog fredag til mod flere adresser i Pandrup-området i Vendsyssel, hvor der blev foretaget adskillige ransagninger og skredet til anholdelse samt beslaglæggelse af koster. 

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Aktionen skete efter en længere tids intens efterforskning, der er foretaget i samarbejde med kolleger fra Midt- og Vestjyllands Politi. Og det er denne efterforskning, som har ført politiet på sporet af, at tyvekoster og andre effekter fra et større tyveri af beklædning, forøvet mod et lager i Herning i august 2018, skulle befinde sig på forskellige adresser i Vendsyssel.

– En solid efterforskning gjorde, at vi i dag kunne skride til anholdelse af en mistænkt person, ligesom vi har beslaglagt en lang række formodede tyvekoster. Jeg er tilfreds med forløbet af aktionen, siger Politikommissær Mikkel Brügmann, som er den ansvarlige for politiets efterforskning i sagen.

Lokal mand anholdt 
Den anholdte er en 42-årig mand fra lokalområdet som blev tilbageholdt på en af de ransagede adresser, ligesom politiet beslaglage en hel del beklædning for flere hundrede tusinde kroner, nogle paller med spiritus og ca. 200 gram hash samt et større antal cigaretter uden banderole.

Politiets efterforskning i sagen fortsætter, blandt andet skal den anholdte afhøres, og politikommissær Mikkel Brügmann afviser ikke, at der kan ske yderligere anholdelser i sagen i de kommende dage og uger.

Politiets jurister har vurderet, at der formentlig ikke skal ske fremstilling i grundlovsforhør af den anholdte person, primært fordi det er vurderingen, at han på fri fod ikke har mulighed for at forpurre den videre efterforskning i sagen – men politiet opretholder sigtelsen for indbrud mod ham.