44-årig dræbt: DUP undersøger dødsulykke

(Arkivfoto: Allan Andersen)

NYKØBING MORS: Natten til lørdag blev en 44-årig mand dræbt i et solouheld i Mors, ulykkem skal nu undersøges af den Uafhængige Politiklagemyndighed idet politiet havde været i kontakt med manden få øjeblikke før han blev dræbt.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Ulykken skete i krydset Nørrebro – Vildsundvej, tæt på Nykøbing Mors, og den 44-årige mand var angiveligt dræbt på stedet ved kollisionen med træet.

Midt- og Vestjyllands Politi blev alarmeret om ulykken via 112 kl. 01.07, politiet havde kort forinden forsøgt at få kontakt med netop den 44-årige mand – de præcise omstændigheder er pt. ikke oplyst da sagen undersøges af DUP.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) oplyser i en pressemeddelelse at DUP den 10. november 2018 kl. 02.53 modtog underretning fra Midt- og Vestjyllands Politi om, at en person i forbindelse med politiets eftersættelse af ham på Mors kørte galt. Personen afgik ved døden i forbindelse med færdselsuheldet.

Politiklagemyndigheden iværksatte straks en efterforskning i medfør af retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller kommet alvorligt til skade, mens den pågældende var i politiets varetægt eller som følge af politiets indgriben.

Når efterforskningen er afsluttet, sender Politiklagemyndigheden en redegørelse om sagen til statsadvokaten.

Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.