ASMLA-medlemmer sigtes for billigelse af terror

(Foto: Allan Andersen)

RINGSTED: Midt- og Vestsjællands Politi sigter ASMLA-medlemmer for billigelse af terror. Der foretages onsdag en række ransagninger rundt om i Ringsted, men befolkningen er på ingen måde i nogen fare, understreger politiet.

(Foto: Allan Andersen)

Som det fremgik af PET-chefens pressebriefing den 30. oktober 2018, efterforsker Midt- og Vestsjællands Politi og PET, om et eller flere medlemmer af den eksil-iranske organisation ASMLA har gjort sig skyldige i overtrædelser af den danske straffelov, eksempelvis ved at have hyldet gerningsmændene bag angrebet den 22. september i Iran.

Efterforskningen har i dag ført til, at tre personer er blevet anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens § 136, stk. 2 (billigelse af terror).

På baggrund af retskendelser bliver der endvidere foretaget ransagning på en række adresser i Ringsted.

De forskellige efterforskningsskridt betyder, at der vil være en betydelig politimæssig tilstedeværelse i Ringsted. Det er vigtigt at fremhæve, at der ikke er grund til bekymring for borgerne i Ringsted. Ransagningerne er helt sædvanlige i en sag som denne og har ikke noget med truslen mod de pågældende at gøre.

Midt- og Vestsjællands Politi og PET vil samtidig understrege, at uanset at de pågældende i dag er blevet sigtet på grund af mistanke om, at de har begået strafbare forhold, så vil de fortsat være beskyttet af omfattende sikkerhedsforanstaltninger på grund af den trussel, som retter sig mod dem. Borgerne i Ringsted og omegn vil derfor fortsat kunne se dele af disse sikkerhedsforanstaltninger.

Der er tale om en igangværende efterforskning, og Midt- og Vestsjællands Politi har derfor ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.